Padelballen

13 Resultaten
Filter
-26%
-26%
-26%

Padelballen van hoge kwaliteit voor meer plezier op de baan

Net als padelrackets zijn padelballen natuurlijk een essentieel onderdeel van de uitrusting voor het spelen van padel. Bij Padel-Point, jouw vertrouwde padel webshop, vind je een breed assortiment padelballen tegen scherpe prijzen.

Ons ruime assortiment bevat padelballen van bekende racketsportfabrikanten zoals HEAD, Wilson, adidas, Tretorn of Babolat. Maar ook ballen van in padel gespecialiseerde merken zoals Bullpadel, Black Crown, Starvie, Vibora en nog veel meer. Om je een beter overzicht te geven, hebben we de belangrijkste punten die je moet weten over padelballen hieronder voor je op een rijtje gezet.

baelle

Wat is het verschil tussen padelballen en tennisballen?

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel verschil te zijn tussen padelballen en tennisballen. Maar er zijn er toch een paar. Net als bij tennis moeten padelballen geel of wit zijn om toegelaten te worden bij officiële toernooien en wedstrijden. Voor vrij spelen en training is de keuze aan kleuren echter een stuk ruimer.

Net als tennisballen bestaan padelballen uit een gelijkmatig gevormde, ronde rubberen kern, met daaromheen een beschermende viltlaag. Het vilt kan geheel van natuurlijke vezels zijn gemaakt - meestal lamswol - of een mengsel van natuurlijke en synthetische vezels, meestal nylon.

Een andere overeenkomst is dat padelballen ook gevuld zijn met samengeperste lucht. De druk binnenin is echter iets lager dan die van tennisballen, waardoor ze iets langzamer zijn. Padelballen zijn bovendien iets kleiner dan de tennisballen. Om te voldoen aan de regels van de International Padel Federation (FIP) en om altijd voorbereid te zijn, is het dus verstandig om de juiste (goedgekeurde) padelballen te kopen. En spelen met de juiste ballen is natuurlijk ook gewoon fijner en leuker.

baelle

De richtlijnen voor padelballen van de International Padel Federation

Behalve de uniforme kleur - geel of wit - heeft de internationale padelspelersbond nog andere criteria opgesteld waaraan padelballen moeten voldoen om te worden toegelaten tot officiële wedstrijden en toernooien. Veel fabrikanten geven overigens op hun verpakking aan of de padelballen voldoen aan de voorschriften van de FIP. Het gaat hierbij om grootte, gewicht en de stuitkracht.

De gemiddelde diameter van padelballen moet tussen de 6,35 en 6,67 centimeter zijn, en het gewicht mag niet minder dan 56 gram en niet meer dan 59,4 gram zijn. De binnendruk van een padelbal moet tussen de 4,6 en 5,2 kilogram per vierkante centimeter liggen. Wanneer de bal van een hoogte van 2,54 meter op een betonnen of soortgelijk oppervlak valt, moet deze tussen de 135 en 145 centimeter stuiteren. Op hoogtes van 1.290 meter of hoger moet de bal meer dan 121,92 en minder dan 135 centimeter stuiteren.

Koop padelballen tegen scherpe prijzen

In onze Padel-Point webshop ontdek je een ruim assortiment padelballen van hoge kwaliteit. Wij hebben ballen van alle bekende fabrikanten. Padelballen zijn verkrijgbaar in het klassieke blik met vier ballen, maar ook in kleinere verpakkingen met drie ballen. Bij Padel-Point ben je altijd perfect uitgerust voor een potje padel. Uiteraard niet alleen op het gebied van ballen. Bij ons ontdek je ook een ruim assortiment padelrackets, padelschoenen en padeltassen. Veel plezier met het shoppen voor jouw nieuwe padelballen en veel plezier op de baan.